ORGANIZAREA JANDARMERIEI

inspectoratul general al jandarmeriei

Preluare Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane

Inspectoratul General este unitatea centrala a Jandarmeriei Romane, cu personalitate juridica si competenta teritoriala generala, care planifica, organizeaza, conduce, coordoneaza si controleaza activitatea structurilor din subordine, asigura colaborarea cu celelalte institutii ale statului, organizatii guvernamentale si neguvernamentale din tara si din strainatate.
Inspectoratul General este condus de un inspector general, numit in aceasta functie de ministrul administratiei si internelor. Inspectorul general al Jandarmeriei Romane este ajutat in indeplinirea atributiilor sale de un prim-adjunct si sef al statului major si de adjuncti numiti in functie, la propunerea sa, de catre ministrul administratiei si internelor.

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti


Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti este subordonata nemijlocit Inspectoratului General si este destinata planificarii, organizarii, conducerii si executarii misiunilor specifice si indeplinirii atributiilor ce revin jandarmeriei in municipiul Bucuresti.

Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei


Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Romane este subordonata nemijlocit Inspectoratului General si are competenta teritoriala generala, destinata executarii misiunilor de asigurare si restabilire a ordinii publice, asigurarii protectiei institutiilor fundamentale ale statului si neutralizarii amenintarilor grave la adresa acestora, independent sau in cooperare cu alte structuri ale M.A.I. si cu ale celorlalte institutii din sistemul de aparare si securitate nationala.

41 de Inspectorate de Jandarmi Judetene


Inspectoratul de Jandarmi Judetean este subordonat nemijlocit Inspectoratului General si este destinat planificarii, organizarii, conducerii si executarii misiunilor specifice si indeplinirii atributiilor ce revin jandarmeriei intr-o zona de responsabilitate corespunzatoare teritoriului unui judet.Inspectoratul de jandarmi judetean are sediul in municipiul resedinta de judet.

opt Grupari de Jandarmi Mobile


Gruparea de Jandarmi Mobila functioneaza in subordinea Inspectoratului General, ca structura destinata organizarii si executarii misiunilor de asigurare si restabilire a ordinii publice si de combatere a infractionalitatii in zona de responsabilitate teritoriala.

Institutii militare de invatamant


Institutiile militare de invatamant sunt structuri destinate formarii continue, pregatirii si specializarii personalului Jandarmeriei Romane. Formarea si pregatirea pentru prima functie, precum si perfectionarea pregatirii si specializarii ofiterilor se realizeaza in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", specialitatea "Jandarmi", in Scoala de Aplicatii sau in institutii similare din tara si din strainatate, iar pentru straini, prin cursul international de aplicatii. Formarea subofiterilor se realizeaza in Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi. Centrul de pregatire si perfectionare este o structura destinata pregatirii si specializarii categoriilor de personal, diferentiat pe domenii de activitate.

Unitati si subunitati specializate


Batalionul de jandarmi special este o unitate subordonata Brigazii Speciale, destinata executarii de misiuni specifice, de regula, in zona de responsabilitate a acesteia. Detasamentul, compania, plutonul si grupa de jandarmi sunt subunitati organizate ca structuri militare pentru pregatire sau pentru indeplinirea misiunilor specifice, independent ori in subordinea nemijlocita a marilor unitati sau unitatilor de jandarmi. Unitatea speciala de jandarmi este structura destinata sa execute misiuni de paza sau de protectie si aparare a unor obiective, bunuri, valori de importanta deosebita ori alte misiuni pe un anumit domeniu de competenta al jandarmeriei.Bazele de logistica sunt structuri specializate destinate asigurarii aprovizionarii, depozitarii, conservarii si distribuirii bunurilor materiale, mentenantei armamentului si tehnicii specifice si contractarii de bunuri si servicii necesare Jandarmeriei.

alte informatii


• REGULAMENT DE ORGANIZARE • | • ORGANIGRAMA INSPECTORATULUI • | • SUBUNITATI • | • CARIERA (ANUNTURI) • 

    
JANDARMERIA CONSTANTA - LEGE SI ORDINE