rapoarte si studii

rapoarte de activitate

Postat de Admin

Informatiile sunt publicate in functie de data aparitiei.Evaluarea activitatii 2018

Marti, 22 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta, in prezenta domnului Jeaca Dumitru-prefect al judetului Constanta, domnului colonel Cucos Gheorghe Sebastian – imputernicit Prim-adjunct al Inspectorului General si Sef al Statului Major al Jandarmeriei Romane, precum si a sefilor institutiilor si structurilor locale cu care jandarmii coopereaza, a avut loc evaluarea activitatii desfasurate de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta si Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis Constanta in anul 2018.

In cursul anului trecut a fost continuata activitatea de consolidare institutionala ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activitatilor si misiunilor destinate cresterii gradului de siguranta a cetatenilor, dezvoltarea relatiilor de parteneriat cu alte institutii, comunitatile locale si societatea civila, dar si cresterea gradului de incredere al cetatenilor in institutie.

In perioada de referinta, pe linie de ordine publica au fost executate peste 15000 misiuni, dintre care peste 1000 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice (ex. festivalul de jocuri si reconstituiri istorice „Dapix”, zilele oraselor si comunelor din judetul Constanta, Noaptea Muzeeelor, Seawolves Bike Fest, Filme in aer liber, Sunset Sea-mphony, Festivalul Antic Tomis, etc), sportive(fotbal, handbal, volei, rugby, baschet), religioase(ex. Sarbatoarea Botezului Domnului la Mangalia, Slujba Invierii Domnului la Catedrala Arhiepisopala, Hramul Izvorul Tamaduirii la manastirea Dervent,etc), de protest sau alte adunari publice(Ziua Marinei Romane la Mangalia, Ziua Copilului, Ora Pamantului, Ziua Armatei Romane, etc) celelalte fiind misiuni de mentinere a ordinii publice in sistem integrat, misiuni executate in cooperare/colaborare cu alte institutii, punerea in executare a mandatelor de aducere emise de catre instante sau parchete, etc.
In privinta misiunilor de mentinere a ordinii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta a participat impreuna cu politistii din cadrul I.P.J. Constanta, la peste 7500 misiuni, in 10 localitati din judet (Constanta, Mangalia, Medgidia, Cernavoda, Harsova, Techirghiol, Eforie, Neptun, Costinesti si Mihail Kogalniceanu).

Pe timpul executarii misiunilor de mentinere a ordinii publice in sistem integrat, in anul 2018 au fost constatate 343 fapte de natura penala cu 370 autori, dintre care 62 fapte penale cu 70 autori constatate de catre patrulele independente de jandarmi. Totodata, au fost aplicate 1826 sanctiuni contraventionale, dintre care 265 avertismente scrise si 1561 amenzi in valoare totala de peste 500000 lei. De asemenea, in timpul misiunilor de mentinere a ordinii publice au fost conduse la sediile structurilor de politie 370 persoane, au fost depistate 6 persoane date in urmarire, dintre care 3 persoane de catre patrulele independente de jandarmi.

In perioada sezonului estival 2018, in baza Planului de actiune „LITORAL 2018” Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta a executat misiuni de mentinere a ordinii publice in sistem integrat, in zonele turistice Constanta, Eforie, Techirghiol, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Venus si Mangalia.

In timpul desfasurarii misiunilor de mentinere a ordinii publice in sistem integrat in perioada sezonului estival 2018 au fost constatate 72 fapte de natura penala, cu 77 autori, dintre care 16 fapte penale cu 16 autori de catre patrulele independente de jandarmi. De asemenea, in sezonul estival 2018 au fost aplicate 738 sanctiuni contraventionale(609 amenzi contraventionale si 129 avertismente), cuantumul total al amenzilor fiind de peste 300000 lei.

In anul 2018, structurile specializate de paza si protectie institutionala ale inspectoratului au asigurat protectia la 32 de obiective. Efectivele destinate executarii misiunilor de paza si protectie institutionala reprezinta peste 50% din totalul efectivelor inspectoratului. Totodata, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta a executat misiunea de protectie, interventie si supraveghere a 104 km conducte magistrale de transport produse petroliere.

Cei interesati pot accesa mai jos materialul aflat in format .pdf.

EVALUARE •
***pentru vizualizarea documentatiei, ai nevoie de  Adobe Acrobat Reader


EVALUARE 2017 •
EVALUARE 2016 •
EVALUARE 2015 •
EVALUARE 2014 •
EVALUARE 2013 •
    
JANDARMERIA CONSTANTA - LEGE SI ORDINE