DESPRE NOI

organizarea inspectoratului de jandarmi judetean constanta

Postat de Admin

La data de 29 noiembrie 2004 Parlamentul Romaniei a adoptat Legea 550 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane. Jandarmeria Romana este institutia specializata a statului, cu statut militar, componenta a Ministerului Administratiei si Internelor, care exercita, in conditiile legii, atributiile ce ii revin cu privire la apararea ordinii si linistii publice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a proprietatii publice si private, la prevenirea si descoperirea infractiunilor si a altor incalcari ale legilor in vigoare, precum si la protectia institutiilor fundamentale ale statului si combaterea actelor de terorism.


Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta este organizat pe principii militare si subordonat nemijlocit Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, fiind destinat planificarii, organizarii, conducerii si executarii misiunilor specifice si indeplinirea atributiilor ce revin jandarmeriei in zona de responsabilitate corespunzatoare judetului Constanta. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta are sediul in municipiul resedinta de judet.


In indeplinirea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta coopereaza cu Politia, alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, structura locala a Serviciului Roman de Informatii, alte structuri care au atributii in domeniu si colaboreaza cu organizatii, institutii si autoritati ale administratiei publice locale.


Conform statului de organizare, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta are in compunere structura de comandament, organizata pe servicii, compartimente, detasamente, plutoane, grupe, structura de suport logistic, constituite conform legii.


Personalul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta este format din ofiteri, maistri militari, subofiteri si personal contractual. In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, personalul militar al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta este investit cu exercitiul autoritatii publice.


Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta este unitate bugetara, inspectorul sef al acestuia avand calitatea de ordonator tertiar de credite.

• Vezi cadrul legal
• Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta
• Organizare
• Programe si strategii
    
JANDARMERIA CONSTANTA - LEGE SI ORDINE